Om os

Frederiksberg Vægtfabrik er en af Danmarks ældste vægtfabrikker. Gennem næsten et helt århundrede har vores lille familiedrevede virksomhed serviceret, repareret og distribueret vægte til hele Danmark. Her er historien:

1927

Max Küppers, uddannet vægtsmed fra Flensborg i Tyskland og grundlægger af Frederiksberg Vægtfabrik. Han bliver vægt- og cykelsmed på adressen Sankt Knuds Vej 18 på Frederiksberg, hvor vægtfabrikken stadig har adresse i dag.

1928

Max Küppers får næringsbrev som vægtfabrikant af politimesteren på Frederiksberg.

1930’erne

Max Küppers får det danske agentur for Chronos Werk, Tysklands store vægtfabrik, der fremstiller automatvægte.

1930’erne-1950’erne

Frederiksberg Vægtfabrik producerer taffelvægte, decimalvægte og skydelodsvægte. Fabrikken udfører samtidig service og salg af Chronos automatvægte. Flere unge vægtsmede står i lære og bliver færdiguddannet på fabrikken.

1961

Max Küppers søn, Mogens Küppers kommer i lære på fabrikken som kleinsmed med vægtarbejde som speciale. Samme år fremstilles den sidste skydelodsvægt på fabrikken.

1978

Ejerskabet af Frederiksberg Vægtfabrik overgår til Mogens Küppers. Max Küppers fortsætter sit arbejde på fabrikken indtil sin dødsdag i 1980.

1981

Mogens Küppers hustru, Karen Küppers indgår i firmaet. Hun starter salget af personvægte af mærkerne Seca, Libre og Lindell. Fabrikken begynder i samme periode at sætte større fokus på salg af vægte.

2000

Mogens Küppers opkøber Rex Vægtfabrik, Danmarks på tidspunktet førende fabrikant af postvægte.

2002

Frederiksberg Vægtfabrik får det danske agentur for mærket Tanita. Fabrikken bliver derved Danmarks distributør af professionelle og medicinske personvægte fra Tanita. Året efter tager fabrikken også Tanitas professionelle og medicinske kropsanalysevægte ind i sortimentet.

2005

Fabrikken begynder import af stolevægte og kørestolsvægte til plejehjem og hospitaler af mærket ADE ind i sortimentet.

2005-2018

I årene fremefter oplever fabrikken stor fremgang i salget af professionelle vægte til hospitaler, plejehjem, fitnesscentre, skoler, svømmehaller samt private konsulenter og diætister. Som følge af fremgangen tilføjer fabrikken yderligere professionelle vægte af mærket KERN til varesortimentet.

2018 ->

Den 1. december 2018 bliver Frederiksberg Vægtfabrik til Frederiksberg Vægtfabrik ApS. I den forbindelse skiftes ejerskabet fra Mogens Küppers til Kasper Thygesen.
Efter 57 år i branchen, har Mogens besluttet sig for at videregive faklen til yngre kræfter. Mogens vil fortsat være tilknyttet firmaets’ service/eftersyn afdeling, og Mogens bliver samtidig et betroet medlem af selskabets bestyrelse.
Kasper Thygesen er 43 år og har kendt Mogens og Karen i 14 år, hvor han har fuldt udviklingen af Frederiksberg Vægtfabrik fra sidelinjen. Kasper har 21 års erfaring med salg og service i hele Skandinavien, fra elektronik- og alarm branchen. Kasper ser frem til at fortsætte udviklingen af Frederiksberg vægtfabrik, og føre det høje salg- og service niveau videre. Kasper tiltræder som ejer og administrerende direktør, og vil være tilknyttet firmaet fuld tid.
Frederiksberg Vægtfabrik ApS overtager de eksklusive distributørrettigheder fra Tanita, samt leverandøraftalerne med ADE, Kern, Söehnle, Vetek og CAS. Karen Küppers træder tilbage og går på velfortjent pension efter 38 år i firmaet.